Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vom avea litoral în nordul Moldovei

20 iun. 2017,, 13:40   Societate
4352 1

La punctul de trecere a frontierei între România și Republica Moldova Stînca-Costești, acolo unde se află cel mai mare lac de acumulare din toată România, anul acesta se va amenja o adevărată destinație estivală, transmite Bună Dimineața Iași.

Este vorba de o plajă cu nisip fin, oportunități oferite pescarilor amatori sau profesioniști, petreceri pe plajă, un peisaj mirific și o apă cu orizont infinit. Iar în viitorul apropiat va fi posibilă și practicarea sporturilor nautice, transmite portalul Bună Dimineața Iași.

Barajul Stînca-Costești a fost construit pe rîul Prut, la hotarul României cu Republica Moldova, odată cu construcția centralei hidroelectrice omonime. Barajul formează lacul de acumulare cu același nume, care are o suprafață de 59 km² (este cel mai mare lac de acumulare din România). Barajul a fost dat în folosință pe 1 august 1978.

La construcția barajului Stînca-Costești, partea română a fost nevoită să strămute șapte sate, iar cea sovietică, adică Republica Moldova, 11 sate.

Ieșenii pot ajunge la Stînca-Costești în aproximativ o oră. Distanța este de 84 km.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?