Noi detalii despre proiectul privind schimbarea permiselor de conducere

Noi detalii despre proiectul privind schimbarea permiselor de conducere

După ce săptămîna trecută Grupul parlamentar Popular European (GPE) a venit, în cadrul ședinței coaliției de guvernare, cu mai multe propuneri la inițiativa Guvernului de a schimba permisele de conducere, astăzi Ministerul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (MTIC) anunță despre decizia de a schimba radical proiectul de lege menționat.

Documentul prevedea obligativitatea de a schimba permisul de conducere pînă în anul 2019 pentru cel puțin 500 de mii de conducători auto din Republica Moldova. Viceministrul MTIC Vitalie Tarlev a declarat pentru portalul bizlaw.md că proiectul va fi modificat esențial.

Potrivit lui, s-a renunțat conceptual la document, însă vor fi făcute alte propuneri. Mai exact, noul document va prevedea schimbarea permiselor de conducere fără termen de valabilitate, în mod etapizat, într-o perioadă de timp extinsă. Deocamdată, nu se cunoaște cînd noul proiect va ajunge pe masa Cabinetului de miniștri.

Amintim că președintele GPE, Valeriu Ghilețchi, a declarat acum o săptămînă pentru Deschide.md că deputații din acest grup au abordat subiectul cu privire la permisele de conducere în cadrul ședinței coaliției de guvernare. Ei au considerat inoportună o astfel de decizie, întrucît ea va trebui achitată de fiecare deținător de permis. O soluție în acest sens ar fi schimbarea obligatorie a actelor respective doar după expirarea lor. Subiectul a rămas a fi discutat suplimentar la Guvern, a declarat Valeriu Ghilețchi.

În prezent există trei modele de permise de conducere. Primul model este cel stabilit încă în 1995, care nu are termen de valabilitate. Următoarele două modele au fost stabilite în 2008 și 2015, au termen de valabilitate de 10 ani și se diferențiază doar prin unele elemente de securitate. Problema, în opinia autorităților, constă în permisele după modelul stabilit în 1995. Și asta pentru că șoferii care le dețin întîmpină dificultăți atunci cînd circulă în statele UE.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu2 comentari

иван 20 iun. 09:03

что вы врете я спокойно езжу по европе и турции со своими старыми правами. прекратите врать уже людям. додон а ты куда смотриш? люди голосовали за тебя а тебе пох- ты обещал людям что они не будут выплачивать деньги за украденный милион а получается что чиновники при твоем попустительстве хотят эти деньги вернуть то права меняют каждые 4 года то гос номера на авто, паспорта техаспорта. господа чиновники-если комуто надо будет поменять права то пусть он и меняет а меня устраивают мои

Anatolii 19 iun. 20:36

Baeti e problema cu buzunarile ci nu cu permisele.Stanocu vostru s-a oprit si trbuie cumva pornit.Mari banditi la conducerea tarii acestea.Firme detinute de pida--ri care lucreaza cu REGISTRU (falimentat) care e dar comenzi dar venitu se duce la buzunarele conducatorilor nostri care fac reforme(PAVLIC FILIP),care detin stanoace de facut buletine si permise.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load