X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Mai mulţi locuitori ai capitalei au protestat în faţa Primăriei

31 mai. 2013,, 15:37   Societate
5424 7
Foto : inprofunzime.md
Mai mulţi locuitori ai capitalei au organizat vineri, o acţiune de protest în faţa Primăriei. Printre manifestanţi se afla un grup de persoane care se pronunţă împotriva edificării mansardelor, comercianţi de la Piaţa Centrală, mame cu copii.

Potrivit Agenţiei "Infotag", peste 100 de persoane au scandat "Să ne apărăm casa de devastator !", "Stop construcţiilor !", "Cerem dezbateri publice !", "Stop corupţiei în Primărie !", "Nu sîntem împotriva mansardelor, dacă acestea se construiesc deasupra Primăriei !", "Chirtoacă, afară !", "Grozavu, afară!".

Juristul Fondului de binefacere "Soluţia", Veaceslav Bolea, a spus că "Piaţa Centrală este întreprindere municipală, unde lucrează oameni, iar Primăria nu poate decide de una singură dacă poate sau nu să construiască ceva acolo".

Deputatul din partea Partidului Socialiştilor, Ion Ceban, a promis că va înregistra toate şedinţele viitoare ale Consiliului Municipal Chişinău. Şi asta pentru ca primarul, viceprimarii şi consilierii "să nu poată nega ceea ce au afirmat odată".

Viceprimarul, Nistor Grozavu a comunicat pentru Agenţia "Infotag" că "mansardele în capitală sînt construite doar dacă locatarii blocului îşi dau acordul".

Potrivit lui, "Primăria nu poate dispune efectuarea unor astfel de lucrări, ci doar poate elibera autorizaţie unui sau altui agent economic".

El a remarcat că "mansardele sînt construite din două motive, primul – se rezolvă problema acoperişurilor sparte, al doilea – se extinde spaţiul locativ pentru chişinăuieni. Şi asta nu este o noutate. O astfel de practică există şi peste hotare".

Şeful serviciului de presă de la Primărie, Vadim Brînzaniuc, a menţionat că "edificarea mansardelor şi construcţia clădirii din Piaţa Centrală sînt acţiuni legale".

Potrivit lui, "la Piaţa Centrală lucrările de construcţie vor dura patru luni de zile, după care toţi comercianţii vor putea reveni la locurile lor de muncă".

Nimeni din conducerea Primăriei nu a ieşit în faţa manifestanţilor. Oamenii au refuzat să discute cu şeful serviciului de presă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?