Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Încep negocierile dintre UE şi Marea Britanie pentru Brexit

19 iun. 2017,, 11:45   Externe
2267 0

Negocierile dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie cu privire la ieşirea ţării din Blocul comunitar încep luni, chiar dacă premierul britanic Theresa May nu a reuşit să formeze un guvern în urma alegerilor parlamentare din 8 iunie, relatează site-ul agenţiei DPA.

Negociatorii celor două părţi au convenit să meargă mai departe cu data iniţială planificată la 19 iunie, în ciuda faptului că alegerile anticipate nu au avut efectul dorit de către Theresa May, lăsînd-o fără majoritate parlamentară şi cu incertitudinea privind capacitatea guvernului de a începe discuţiile.

Discuţiile de la Bruxelles urmează să înceapă la ora locală 11:00 (12:00, ora Romîniei), cu o întîlnire între David Davis, ministrul pentru Brexit, şi Michel Barnier, negociatorul-şef al Comisiei Europene.

Programul de luni include un prînz de lucru şi o sesiune de închidere între cei doi negociatori, precum şi întîlniri între adjuncţii acestora.

Marea Britanie vrea să negocieze acordul de ieşire din Blocul comunitar şi relaţiile comerciale viitoare cu UE înainte de martie 2019. Premierul Theresa May doreşte un proces de punere în aplicare pe etape, care permite pregătirea pentru impactul Brexit.


Philip Hammond, ministrul britanic de Finanţe, a precizat că guvernul de la Londra va adopta o abordare pragmatică în cursul negocierilor pentru Brexit, în încercarea de a găsi o soluţie care funcţioneze atît pentru Marea Britanie, cît şi pentru Uniunea Europeană.

"Părerea mea, şi cred că şi părerea majorităţii populaţiei din Marea Britanie, este că ar trebui să prioritizăm protejarea locurilor de muncă, să protejăm creşterea economică şi nivelul prosperităţii", a spus Hammond.

Guvernul britanic a atras atenţia că nu va exista un acord pentru Brexit fără a lua în calcul viitoarele relaţii comerciale dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană. De cealaltă parte, negociatorii Comisiei Europene au anunţat că drepturile cetăţenilor afectaţi de Brexit reprezintă o chestiune urgentă, înainte de relaţiile comerciale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?