Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Candu: Vom ține cont de opinia populației la modificarea sistemului electoral (VIDEO)

17 iun. 2017,, 13:55   Politică
8554 10

Parlamentul va ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția, dar, în același timp, va lua în calcul și voința majorității cetățenilor care dorește modificarea actaulului sistem electoral, notează NOI.md.

Declarațiile au fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută de șeful executivului pe Aeroportul Internațional Chișinău, la revenire de la ședința Comisiei de la Veneția unde a fost discutat proiectul de modificare a sistemului electoral.

„Noi vom acţiona cum am promis cetăţenilor şi aşa cum îşi doresc majoritatea lor. Da, bineînţeles vom lua în considerare recomandările Comisiei de la Veneţia, ca să îmbunătăţim proiectul de lege. Este un angajament pe care ni l-am asumat şi, cu siguranţă, îl vom îndeplini. Dar, pentru noi contează promisiunea făcută şi contează foarte mult ceea ce îşi doresc majoriotatea cetăţenilor Republicii Moldova", a declarat Candu.

Potrivit șefului Parlamentului, experții Comisiei de la Veneția au făcut cîteva recomandări importante ce ține de formarea circumscripțiilor electorale, votul peste hotare și în regiunea transnsitreană, iar la examinarea proiectului pentru lectura a doua se va ține cont de ele.

Totodată, Andrian Candu a dat asigurări că UE nu condiționează relațiile cu Republica Moldova de afoptarea sau neadoptarea acestui proeict, la fel cum nu condiționează acordarea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro de modificarea sistemului electoral.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?