X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldova este considerată o destinaţie turistică sigură şi necostisitoare

17 iun. 2017,, 18:00   Societate
4067 0

Moldova este considerată o destinaţie turistică sigură şi necostisitoare. Aceasta arată datele portalului opitrip.com.

Potrivit clasamentului siguranţei din punct de vedere al ameninţărilor teroriste, Moldova face parte din lista ţărilor cu cea mai mică probabilitate de atentate teroriste. Pe o scară de 1 la 4, Republica Moldova are un nivel de alertă situat la 1, la fel ca Polonia, Lituania, Letonia, Finlanda, Estonia, Slovacia şi Elveţia. România face parte din a doua categorie, iar Ucraina din a treia categorie, împreună cu ţările cu risc sporit.

Din cea de-a patra categorie, cu cel mai înalt grad de alertă teroristă, fac parte Marea Britanie, Franţa, Spania, Germania şi Rusia. În afara continentului, risc maxim de atentat terorist este şi în Liban, Australia, Thailanda, Egipt şi Tunisia.

În afara atentatelor teroriste, în anumite zone riscul de răpiri este mare. Turiştii sînt sfătuiţi să evite anumite părţi din Israel, mai ales de-a lungul graniţei cu Libanul şi lîngă graniţa cu Siria, unde pot avea loc atacuri.

Afară de siguranţă, experţii recomandă Moldova ca destinaţie turistică pentru preţuri mici. Potrivit portalului opitrip.com, lista celor mai ieftine oraşe din Europa arată astfel: Kiev (Ucraina), Bucureşti (România), Sofia (Bulgaria), Ankara (Turcia), Belgrad (Serbia), Varşovia (Polonia), Sarajevo (Bosnia), Zagreb (Croaţia), Chişinău (Moldova), Vilnius (Lituania). La realizarea clasamentului s-a ţinut cont de patru criterii: costul cazării, transportul, hrana şi băuturile, costul excursiilor.

Autorii topului susţin că preţul mediu de cazare în week-end la Chişinău este 20 euro, costul transportului - 1,45 euro, hrana - 11,4 euro, iar diferite excursii costă circa 6 euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?