X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Europarlamentar: Încă așteptăm să vedem cum se va comporta Chișinăul

16 iun. 2017,, 17:10   Politică
4543 0

Un parlamentar european îndeamnă Comisia Europeană să nu se grăbească să aloce prima tranșă din asistența financiară înainte să vadă reacția Chișinăului la recomandările Comisiei de la Veneția.

Îndemnul vine din partea europarlamentarului Petras Austrevičius. El a remarcat că reprezentanții UE încă așteaptă avizul Comisiei de la Veneția în ceea ce privește modificarea sistemului electoral.

„Noi ne așteptam de la Consiliul European să accepte această decizie bazată pe considerente pur macroeconomice, dar avem și o înțelegere politică între noi și, sper eu, toate instituțiile UE că nu mai putem ignora criteriile politice (pentru acordarea ajutorului). Așteptăm să fie publicată vineri recomandarea finală a Comisiei de la Veneția, iar apoi vom vedea cum se comportă Chișinăul. Noi ne așteptăm ca – cu toată această decizie (de acordare a asistenței) – să avem suficient loc de manevră pentru a ajunge la propriile noastre concluzii... Eu mă aștept ca Comisia Europeană să nu se grăbească să furnizeze prima tranșă înainte să vadă răspunsul Chișinăului la recomandările Comisiei de la Veneția”, a punctat Petras Austrevičius, intervievat de Europa Liberă.

Chiar dacă, instituțiile UE au ajuns la un acord privind asistența financiară de 100 de milioane de euro pentru R. Moldova, mai devreme de luna septembrie banii nu vor fi puși la dispoziția Chișinăului.

„Asta este limpede și, desigur, depinde de răspunsul Chișinăului la recomandările Comisiei de la Veneția... Dacă se va face că nu vede recomandările, atunci vom avea o anume evoluție a evenimentelor, iar dacă va fi un dialog constructiv cu Comisia de la Veneția, cu Comisia Europeană, cu alte instituții, atunci ne vom putea aștepta la ceva diferit”, a adăugat europarlamentarul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?