Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Fabrica de Sticlă din Chişinău va primi din partea Guvernului 12,5 mil. lei

16 iun. 2017,, 17:32   Economie
3612 0

Întreprinderea de Stat "Fabrica de sticlă din Chişinău" va primi de la bugetul de stat 12,5 mil. lei pentru majorarea capitalului social.

Vineri a intrat în vigoare hotărîrea Guvernului în acest sens, publicată în "Monitorul oficial". Decizia a fost luată la propunerea Ministerului Economiei, pentru relansarea activităţii fabricii, care în august 2016 şi-a sistat activitatea, ca urmare a incidentului cu avarierea cuptorului de topit din Secţia nr. 2 şi, în consecinţă, a fost nevoită să iniţieze lucrări de reparaţie capitală.

Mijloacele sînt destinate pentru achitarea taxelor la materiale importate pentru reparaţii şi vor fi repartizate exclusiv pentru finalizarea programului investiţional. Întreprinderea planifică să-i reia activitatea în luna iulie.

Potrivit calculelor Ministerului Economiei, reluarea de către întreprindere a activităţii se va solda cu plata la buget a circa 18 mil. lei sub formă de taxe şi impozite. De asemenea, se preconizează transferarea la buget a defalcărilor din profitul întreprinderii în sumă de 4,4 mil. lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?