Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Detalii despre vacanța lui Dodon

16 iun. 2017,, 12:39   Politică
8212 4

Președintele Igor Dodon a plecat într-o vacanță de cîteva zile în Antalya.

Inițial a mers pentru a-și duce familia încolo, a revenit la Chișinău, iar peste cîteva zile a plecat din nou pentru a petrece sfîrștul de săptămînă alături de cei dragi. Pe adresa redacției Deschide.MD ne-a fost expediată o imagine din care reiese că a doua oară șeful statului a plecat cu o cursă obișnuită, în clasa „econom” - prilej cu care mai mulți pasageri l-au asaltat pentru poze.

Totodată pe pagina de facebook a portalului Deschide.MD a fost expediată un screenshot cu pagina de instagram a Consulului onorific al R.Moldova în Antalya. Din captură poate fi observat faptul că ultima poză încărcată de Diyar Ickale Gultekin este alături de familia Dodon.

Am încercat să aflăm detalii în contextul în care ZDG a scris ieri că excelența Sa ar neaga faptul că i-ar fi organizat vacanța lui Igor Dodon, însă Președinția a refuzat să ne dea o reacție oficială.


Doar de la surse sub anonimat am aflat că familia președintelui este cazată la hotelul „Spice” care aparține oficial Consulului onorific al R.Moldova în Antalya. Mai mult decît atît, invitația de a petrece vacanața acolo ar fi venit într-o discuție cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

”Domnul președinte a plecat singur de aici, fără pază. El niciodată nu ia pază în vacanțele private și își achită biletele de avion din banii personali. Acolo i-a fost asigurată securitatea de ofițeri de pază trimiși de președintele Turciei. I s-a dat și o mașină blindată care stă în fața hotelului”, ne-a declarat sursa insistînd să nu-i publicăm numele.

Întrebată cît costă vacanța șeful statului și dacă el și-a achitat-o personal, sursa ne-a spus că nu ne poate da cifre dar cert este faptul că Igor Dodon a achitat doar o sumă simbolică.

Am încercat să luăm legătura cu Președintele pentru a ne confirma, sau infirma detaliile, însă acesta nu ne-a răspuns nici la apel, nici la mesajele expediate.

Vom aminti că în dimineaţa zilei de 8 iunie, un cetăţean turc cu afaceri în R. Moldova a publicat pe o reţea de socializare o fotografie din avion în care apăreau preşedintele Igor Dodon, soţia sa Galina şi fiul cel mic.

La scurt timp însă după ce imaginea a apărut în presă, cetăţeanul turc a şters fotografia.

Numai după aceasta şeful statului a anunţat pe pagina sa de Facebook„pentru a evita speculaţiile" că şi-a dus familia la odihnă în Turcia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?