Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Comuna Tohatin va găzdui Festivalul Internațional al Tineretului

16 iun. 2017,, 13:10   Societate
3446 0

În comuna Tohatin va avea loc un concert în cadrul Festivalului Internațional al Tineretului.

Programul concertului va fi diversificat de numeroase colective muzicale și interpreți din Moldova, Ucraina și România. Concertul este organizat cu sprijinul Federației de Lupte Naționale „Voievod”, Centrului pentru Cooperarea Tinerilor, Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan” și Asociației „YMCA Moldova”, relatează NOI.md.

La concert, preconizat pentru sîmbătă, 17 iunie, vor participa colectivele de dansuri populare. Vizitatorii vor fi surprinși de prestanța colectivelor moldovenești și a celor străine. Invitația de a participa la concert a fost cu plăcere acceptată de către Ansamblul de Dans Popular „Vatra” (comuna Tohatin, municipiul Chișinău), colectivul de dans popular din satul Costești (raionul Ialoveni), Ansamblul de Dans Popular „Bucuria” (Dinăuți, regiunea Cernăuți, Ucraina) și interpreta de muzică populară din România Liliana Ursachi. La final, pe scena amplasată în centrul comunei Tohatin membrii grupului de lupte medievale din cadrul Federației de Lupte Naționale „Voievod” vor prezenta arta mînuirii sabiei. De asemenea, se așteaptă evoluția interpretelor Mădălina Moraru și Viorelia.


Toți doritorii vor putea să admire măiestria interpretării dansului popular moldovenesc, bogăția muzicii populare și arta scrimei istorice. Concertul va începe sîmbătă, 17 iunie, la ora 18:00, pe scena din centrul comunei Tohatin. Evenimentul este organizat cu sprijinul Federației de Lupte Naționale „Voievod”, Centrului pentru Cooperarea Tinerilor, Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan” și Asociației „YMCA Moldova”

Partenerii evenimentului sînt SA „DAAC Hermes”, Asociația „Iubesc Moldova”, SRL „Harsercom-Prim” și ÎI „Bucuria Copiilor”. Partenerii informaționali sînt portalul NOI.md, moldovenii.md, Zugo.md, postul de televiziune „Accent TV” și „NTV Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?