Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Dodon și Candu "se vor confrunta" cu membrii Comisiei de la Veneția

16 iun. 2017,, 11:00   Politică
5257 4

Șeful Statului Igor Dodon, consilierul său juridic Maxim Lebdinschi, dar și Președintele Parlamentului Andrian Candu sunt așteptați astăzi în fața membrilor Comisiei de la Veneția.

Igor Dodon și Maxim Lebedinschi urmează să discute despre propunerea președintelui de acordare a mai multor atribuții conducătorului statului, iar Andrian Candu urmează să aibă un schimb de opinii cu despre modificarea sistemului electoral din moldova pentru alegerile Parlamentare.

Amintim că președintele Igor Dodon a semnat, în seara de 28 martie 2017, un decret privind desfășurarea unui referendum consultativ republican. În cadrul acestuia, cetățenii urmează să răspundă la patru întrebări, care se referă la abrogarea unei legi, extinderea atribuțiilor șefului statului, reducerea numărului de deputați și includerea în programul școlar a Istoriei Moldovei.

Cât despre modificarea sistemului electoral, Realitatea.md amintește că proiectul de Lege privind votul în circumscripții uninominale și proiectul privind votul mixt au fost votate în prima lectură de către deputați. Ulterior, cele două proiecte au fost comasate, la bază fiind luat proiectul propus de PSRM, sistemul de vot mixt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?