Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Tatuajele cu biosenzori ar putea îmbunătăţi viaţa diabeticilor

16 iun. 2017,, 02:30   Externe
2812 1

Persoanele care au diabet de tipul 1 sau 2 sînt nevoite să-şi verifice periodic nivelul de zahăr din sînge.

Metodele existente momentan implică înţeparea degetului cu un dispozitiv sau implantarea sub piele a unei tehnologii ce măsoară nivelul de zahăr din sînge.

Însă o echipă de cercetători din cadrul MIT a realizat o alternativă a dispozitivelor de testare a nivelului de zahăr din sînge. Cu ajutorul unui tip special de cerneală, cercetătorii au creat tatuajul cu biosenzori, care îşi schimbă culoarea în funcţie de nivelul zahărului din sînge, relatează IFL Science.

Denumită DermalAbyss ink, tehnologia este în faza de testare şi nu este disponibilă pe moment pentru accesul public. Tatuajul poate detecta și nivelul pH-ului, al sodiului şi al concentraţiei de glucoză. Atunci cînd nivelul glucozei este prea mare, tatuajul îşi schimbă culoarea în maro. De la prea mult sodiu îşi schimbă culoarea în verde, iar movul şi rozul indică schimbări ale pH-ului.

Cerneala nu este în contact direct cu fluxul sanguin, aceasta monitorizează lichidul interstitial. În prezent dispozitivul este testat doar pe pielea de porc, similară cu cea a omului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?