Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Dodon: Calific această inițiativă a Guvernului ca fiind periculoasă

15 iun. 2017,, 16:46   Politică
4416 7

Șeful statului critică vehement propunerea guvernării de a închide mai mule primării, în contextul reformei administrației publice locale, informează NOI.md.

Igor Dodon a atenționat asupra urmărilor negative pe care le va avea această reformă, în opinia sa, antisocială.

„Guvernările democrate calcă pe aceeași greblă. În 1999, o guvernare democrată a inițiat o reforma teritorial-administrativă antisocială, cînd au fost formate judeţele, din contul lichidării raioanelor. Acum o altă guvernare democrată propune o reformă la fel de antisocială, prin care vrea să lichideze primăriile. Probabil, e o etapă de pregătire de trecere, din nou, la județe. Președinția este categoric împotriva unor astfel de experimente teritoriale”, a reacționat Dodon.

El a făcut o paralelă cu situația dezastruoasă din sistemul educației, după ce a fost optimizată reţeaua instituţiilor de învăţămînt.

„Voi deja ați închis școli și grădinițe, fără efecte pozitive. Reforma educației s-a transformat în dezastrul educației. La fel de dezastruoasă va fi și așa-numita reformă administrativă. Vor rămîne mii de oameni fără lucru, se vor crea dezechilibre și conflicte locale, pentru terenuri și întîietate. Calific această inițiativă a Guvernului ca fiind periculoasă și opresivă”, a punctat Dodon.


Premierul Pavel Filip a declarat recent că, după reforma guvernamentală, în discuții va fi pusă și propunerea comasării primăriilor din țară. El a subliniat că statul nu poate susține financiar cele peste 900 de primării existente, iar din acest considerent, numărul lor urmează a fi redus.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?