X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Șupac, despre legătura dintre sistemul mixt și interzicerea propagandei rusești

15 iun. 2017,, 17:20   Politică
2900 3

Deputata comunistă Ina Șupac susține că inițiativa legislativă a PD cu privire la interzicerea propagandei rusești în Moldova nu a fost propusă întîmplător acum, notează NOI.md.

Potrivit ei, acest proiect de lege este o concesie în fața partenerilor occidentali, făcută de guvernare cu scopul de a li se permite să adopte sistemul mixt de vot.

„Ce trebuie să faci pentru a-i face pe partenerii occidentali să închidă ochii la nerespectarea de către coaliția de guvernare a avizului negativ emis de Comisia de la Veneția, în ceea ce privește modificarea sistemului electoral? Corect! Să le «oferi pe tavă» legea care interzice propaganda rusească. Chipurile, noi ne luptăm cu tancurile rusești, iar voi ne veți permite să invocăm «dreptul suveran» pentru a decide singuri în privința trecerii la sistemul mixt de vot, în ciuda faptului că Comisia de la Veneția va vorbi despre inoportunitatea unei astfel de schimbări. Unica întrebare este: au știut oare socialiștii că partenerii lor de compromis vor folosi asemenea metode pentru promovarea sistemului mixt?”, a comentat Șupac.

Recent democrații au înregistrat un proiect de lege care prevede interzicerea propagandei rusești în Moldova, în scopul „securizării spațiului informațional al țării”. Inițiativa prevede stoparea retransmiterii programelor informative rusești pe teritoriul țării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?