Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Noile sancțiuni americane împotriva Rusiei, rezultat al politicii interne a SUA

15 iun. 2017,, 17:10   Externe
1610 1

Noua rundă de sancțiuni americane propuse de SUA este o dovadă a luptei interne care continuă în Statele Unite, a declarat joi președintele rus, Vladimir Putin, în cadrul sesiunii anuale televizate de întrebări și răspunsuri, pentru a 15-a oară de la accederea sa la putere în 2000, potrivit Reuters.

Senatul SUA a votat miercuri cu o majoritate absolută noi sancțiuni împotriva Rusiei pentru presupusa ingerință a acestei țări în campania electorală prezidențială americană în 2016, acest proiect de sancțiuni fiind destinat să-l împiedice pe președintele Donald Trump să relaxeze unilateral presiunea asupra Moscovei.

"Dacă nu ar fi fost Crimeea, nu ar fi existat alte probleme, ar fi venit cu orice altceva", a declarat Putin, citat de TASS. SUA duc o politică de descurajare a Rusiei, a adăugat el.

Putin a afirmat că Rusia va elimina sancțiunile impuse de ea Occidentului numai dacă Occidentul va ridica la rîndul său sancțiunile. Atunci cînd va decide asupra extinderii sancțiunilor, Rusia va lua în considerare atitudinea țărilor care au impus sancțiuni împotriva Moscovei, a insistat președintele rus.

Perioada de recesiune în Rusia este istorie, "ea a fost depășită", a mai declarat șeful statului rus, făcînd o evaluare pozitivă situației economice din țară, ca răspuns la o întrebarea care i-a fost adresată.


Rusia s-a confruntat cu o recesiune economică în ultimii ani, din cauza prețului relativ redus la petrol și a sancțiunilor occidentale impuse ca urmare a rolului său în conflictul din Ucraina.

"Am observat o creștere trei trimestre la rînd", a spus Putin, recunoscînd — potrivit TASS — că numai în ultimii ani numărul persoanelor care trăiesc la limita sărăciei a crescut la 13,5%.

Mai mult de 1 milion de întrebări i-au fost trimise șefului statului cu ocazia acestei sesiuni anuale de întrebări și răspunsuri care a avut prima ediție în anul 2001.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?