X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

INTERPOL Moldova: Usatîi e în continuare în căutare internațională!

15 iun. 2017,, 15:49   Politică
5394 0

Șeful Biroului Național Central Interpol din Republica Moldova, Viorel Tentiu dă asigurări că Renato Usatîi se află în continuare în căutare internațională.

Declarația a fost făcută pentru Deschide.MD după ce primarul de Bălți a publicat un pretins document, care potrivit lui ar confirma că din 6 iunie 2017 nu mai este căutat de poliția statelor membre Interpol. Mai mult, Viorel Tentiu spune că prin anunțul său, Renato Usatîi de fapt confirmă ceea ce a negat cu vehemență în tot acest timp - faptul că el este căutat de INTERPOL.

Totodată șeful Interpol Moldova ne-a mai spus că va sesiza reprezentanții oficiului central de la Lion cu privire la cele apărute în presă, deoarece pretinsa decizie la care se face referire le aparține. Mai mult, el atrage atenția că nici măcar pretinsul document publicat de Usatîi nu confirma suspendarea căutării internaționale, ci doar blocarea accesului la baza de date.

”Tot ce vă pot spune este faptul că el se află în continuare în căutare internațională. Cel mai paradoxal este faptul că prin ceea ce spune acum, el de fapt confirmă ceea ce a negat cu vehemență în tot acest timp - mă refer la faptul că el totuși este căutat de INTERPOL. Dacă mă întrebați strict despre pretinsul document pe care l-a publicat, nu vă pot confirma autenticitatea lui, dar dincolo de acest aspect, documentul nici măcar nu anunță că se întrerupe procesul de căutare internațională, ci doar faptul că a fost blocat accesul la datele sale”, a declarat Viorel Tentiu.


Liderul formațiunii de opoziție din Moldova, "Partidul Nostru", Renato Usatîi, a scris azi pe facebook că a fost scos de sub urmărirea internaţională a Interpol, atașând copia unui pretins document conform căruia căutarea a fost suspendată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?