X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Autoritățile Moldovei, criticate de liderul Comsomolului ucrainean

15 iun. 2017,, 14:00   Politică
1865 1

„Timp de aproape trei decenii, autoritățile moldovene nu au putut să-și depășească ambițiile politice, populismul și să-și întoarcă republica transnistreană sub controlul său”, a declarat prim-secretarul Comsomolului Ucrainei, Mihail Kononovici, la sfîrșitul unei călătorii în Transnistria.

Potrivit site-ului web al Partidului Comunist din Ucraina, Kononovici a menționat că „Moldova a pierdut Transnistria numai din cauza naționalismului moldovenesc și neofascismului proromânesc, care au cuprins, la sfîrșitul anilor '80, RSS Moldovenească. Naționalismul și populismul sînt singura cauză a conflictelor armate din fosta Uniune Sovietică, sînt rezultatul unei gîndiri mărginite și acțiunilor antipopulare ale autorităților, care, din cauza primitivității lor, nu pot negocia cu propriii cetățeni”, a opinat Kononovici.

El a descris ca fiind „un exemplu de toleranță, înțelepciune politică și maturitate acțiunile Chinei în returnarea teritoriile sale ancestrale –Hong Kong și Macao.“

Totodată, potrivit lui, în Transnistria uimesc drumurile bune și străzile bine îngrijite din localități, precum și faptul că, „în ciuda tuturor blocadelor economice din partea regimului de la Kiev și Guvernului Republicii Moldova, rubla locală este mai stabilă și mai valoroasă decît grivna ucraineană și leul moldovenesc”.

În cele din urmă, el a ajuns la concluzia că „atîta timp cît permitem Occidentului și «miliardului de aur» să intervină în politica țărilor noastre, vom rămîne străini și proscriși în propria țară“.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?