Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ghimpu dezvăluie detalii din arestul la domiciliu a lui Chirtoacă

15 iun. 2017,, 11:28   Politică
5398 0

Edilul liberal al Capitalei, Dorin Chirtoacă, se simte bine, în arestul la domiciliu, de el avînd grijă liderul Partidului Liberal (PL) Mihai Ghimpu, care îi este unchi, dar şi mătuşa acestuia.

Cel puţin asta declară Ghimpu.

Prezent la bustul poetului Mihai Eminescu, cu ocazia împlinirii 128 de ani de la moarte, jurnaliştii l-au întrebat de liderul PL cum se simte Dorin Chirtoacă, care se află în arest la domiciliu. „Se simte bine. Stă acasă. Respectă legea”, a spus Ghimpu, adăugînd că „sora mea are grijă, în fiecare zi. Şi eu”.

Totodată, liberalul spune că edilul se declară nevinovat şi că este păcat că acesta este finalul, după ce şi-a sacrificat tinereţea pentru oraşul Chişinău.

„Se declară nevinovat. Cred că numai el ştie ce este în sufletul lui. Să munceşti de la o vîrstă fragedă. Să iei capitala falimentată, să o ridici şi în final aşa să se termine. Mai departe nu contează. A fost discreditat public. Acolo e vorba de trafic de influenţă, dar voi spuneţi că este corupţie. Sînt lucruri diferite”, a adăugat Mihai Ghimpu.

Întrebat dacă a discutat despre soarta primarului cu majoritatea de guvernare, din care pînă de curînd făcea parte, Ghimpu a răspuns negativ. „Cu majoritatea nu avem ce discuta. Noi nu mai facem parte din ea”, a conchis liderul PL, Mihai Ghimpu.


Amintim că, Dorin Chirtoacă a fost reţinut la 25 mai de procurorii anticorupţie şi CNA în dosarul parcărilor cu plată. Acesta a fost pus oficial sub învinuire și eliberat în arest la domiciliu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?