Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Compania care vrea să ridice un hotel în grădina publică ar putea obține cîștig de cauză

15 iun. 2017,, 11:20   Societate
1416 0

Curtea Supremă de Justiție a admis recursul firmei SRL „Finpar Invest” și a trimis la rejudecare dosarul prin care compania cere permisiunea de a construi un hotel în Grădina Publică „Ștefan Cel Mare și Sfînt”.

Un complet de judecători ai CSJ format din Valentina Clevadî – preşedinte, Tamara Chişca-Doneva – preşedinte supleant, Maria Ghervas, Iurie Bejenaru și Nicolae Craiu a dispus casarea deciziei Curții de Apel Chișinău și trimiterea pricinii spre rejudecare.

La sfîrșitul anului 2015, Judecătoria Centru a decis că firma “Finpar Invest” poate construi un imobil cu 13 etaje în locul Cafenelei “Guguță” din centrul capitalei, însă fără dreptul de a privatiza terenul. Decizia nu i-a satisfăcut atunci nici pe reprezentanții municipalității, care doreau interzicerea construcției în centrul istoric, nici pe reprezentanții companiei investitoare, care a cerut și dreptul de proprietate pe terenul adiacent.

Reprezentanţii Consiliul Municipal Chişinău şi cei ai Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor s-au declarat nemulţumiţi de decizia luată de judecător şi spuneau că o vor ataca în instanţa superioară. În opinia specialiştilor, regiunea unde este amplasată cafeneaua „Guguţă” din Grădina Publică Ştefan cel Mare este zonă istorică, unde clădirile noi nu trebuie să depăşească înălţimea celor existente.

Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia Judecătorie Centru prin care a permis firmei „Finpar Invest” să construiască un hotel în locul cafenelei „Guguţă” şi a menţinut decizia care nu a permis privatizarea terenului aferent.


Decizia cu drept de recurs la Curtea de Supremă de Justiţie a fost atacată de firma Finpar la CSJ, care, după 6 amânări, a luat decizia de a trimit dosarul la rejudecare. Astfel, pe marginea cazului urmează să se expună, din nou, Curtea de Apel Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?