X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Leancă dezvăluie dacă membrii PPEM se vor regăsi în noul guvern

15 iun. 2017,, 09:50   Politică
3581 2

Vicepreședintele Parlamentului, liderul PPEM Iurie Leancă, susține că membrii grupului pe care îl conduce își doresc să se regăsească în componența noului executiv, notează NOI.md.

Leancă a precizat că urmează să poarte ”discuții detaliate” cu partenerii de coaliție la acest subiect, pentru a stabili în ce formulă membrii PPEM vor participa la guvernare.

„Sîntem cointeresați nu doar de platforma parlamentară, ci și de dimensiunea executivului. Dar totul la timpul său. Acum avem această oportunitate. Sper că reforma Guvernului va ajunge cît mai repede în Parlament și vom avea discuții detaliate, începînd cu numărul ministerelor și terminînd cu eficientizarea structurilor. Atunci vom discuta și participarea grupului PPEM în componența executivului. E absolut firesc să vrem să ne asumăm responsabilitate și pe platforma Guvernului, care oferă șanse mai mari de impact asupra unor domenii. E obiectivul nostru și nu l-am ascuns”, a relatat Leancă în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.

Politicianul a recunoscut că a abordat cu reprezentanții coaliției și propunerea revenirii sale în funcția de ministru de externe, însă aceste discuții nu s-au soldat cu anumite rezultate.

Menționăm că săptămîna trecută Guvernul Filip a aprobat noul proiect de lege cu privire la guvern. Documentul urmează a fi adoptat de Legislativ în sesiunea curentă, iar ulterior premierul va propune o nouă structură și o nouă listă a miniștrilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?