Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Filip insistă asupra necesității comasării primăriilor

15 iun. 2017,, 09:02   Politică
5353 4

Premierul Pavel Filip promite proiecte de amploare în localităţile rurale pentru a convinge oamenii asupra necesităţi optimizării numărului administraţiilor publice locale.

Afirmaţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Şeful cabinetului de miniştri a spus că este prevăzută reforma administraţiilor publice locale, care prevede reducerea numărului de primării. „Avem cel puţin 900 de primării. Nu voi polemiza, dacă sunt multe sau nu la număr. Dar trebuie să luăm în considerare şi capacităţile financiare ale ţării”, a spus premierul.

Potrivit lui Pavel Filip, deja a început rezistenţa faţă de reforma administrativ teritorială: „Cînd vorbim la general, toţi sunt de acord cu optimizarea numărului de primării, dar cînd se discută la concret, nimeni nu doreşte ca să fie lichidată primăria sa. Noi vom veni cu proiecte atractive pentru localităţi, cum ar fi instalarea sistemelor de canalizare, drumuri, spitale etc., dar cu condiţia că trebuie să se unească 3-4 primării. Cei care vor accepta, vor beneficia de aceste proiecte”.

Referindu-se la reforma Guvernului, Pavel Filip a dat asigurări că funcţiile nu vor mai fi repartizate pe criterii politice, iar la conducerea instituţiilor vor fi puşi profesionişti. Totodată, premierul a declarat că „există foarte multă rezistenţă şi faţă de reforma administraţiei publice centrale”, deoarece mulţi nu doresc să piardă funcţiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?