Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Poroșenko se va întîlni cu Trump înaintea lui Putin

14 iun. 2017,, 22:00   Externe
3754 3

Ucraina și Statele Unite au convenit asupra unor negocieri reale ale președinților Donald Trump și Petro Poroșenko la Washington săptămîna viitoare, scrie Evropeiskaia pravda, cu referire la mai multe surse diplomatice.

Moscova a declarat anterior că președintele rus, Vladimir Putin, și cel american, Donald Trump, se vor întîlni în iulie, la Summitul G20, în Germania. În același timp, Casa Albă a afirmat recent că o decizie în privința reuniunii dintre Putin și Trump încă nu a fost luată.

Potrivit interlocutorilor publicației, în viitorul apropiat administrația prezidențială va anunța oficial despre vizită.

„Este vorba despre o vizită a lui Poroșenko la Washington, care va include toate întîlnirile cu oficiali cheie, inclusiv cu președintele Trump“, a spus unul dintre ei.

„Data deja a fost convenită, vizita va avea loc în luna iunie, în viitorul apropiat“, a spus un alt interlocutor.


Al treilea oficial a comunicat că întîlnirea între Poroșenko și Trump este programată pentru săptămîna viitoare.

Și Interfax-Ucraina a scris despre întîlnirea apropiată a președinților Ucrainei și Rusiei, la 19-20 iunie.

Anterior, șeful adjunct al administrației președintelui ucrainean, Konstantin Eliseev, a spus că întîlnirea dintre Trump și Poroșenko trebuie să aibă loc înainte de întîlnirea cu Putin. Potrivit lui, asupra acestui lucru au lucrat activ diplomații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?