Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Rusia a instituit restricții asupra permiselor străine

14 iun. 2017,, 15:52   Societate
2280 2

Începînd cu 1 iunie, cetățenii cu permise de conducere străine nu mai pot activa în Federația Rusă în calitate de conducători auto.

Inițial se presupunea că interdicția va fi introdusă în 2014, dar termenul a fost amînat cu trei ani. Drept motiv a servit anexarea Crimeii la Rusia și schimbarea ulterioară de către șoferii locali a permiselor ucrainene cu cele rusești. Mulți moldoveni din Rusia deja și-au pierdut locul de muncă.

De menționat că intrarea în vigoare a legii sus-menționate a fost amînată pe parcursul cîtorva ani. În această perioadă mulți cetățeni ai Republicii Moldova care muncesc pe teritoriul Rusiei deja au obținut permis de conducere al acestei țări. Totuși această prevedere va afecta partea majoră a cetățenilor Moldovei care muncesc în Rusia.

Unele țări deja au reacționat la această inovație. Spre exemplu, Kîrghîzstanul a apelat la Comisia Economică Eurasiatică (CEE). Guvernul Republicii Kîrghîzstan a depus o cerere pe numele membrului Colegiului (ministrului) CEE Carina Minasean cu solicitarea de a discuta chestiunea privind interdicția permiselor de conducere străine în Rusia la ședința Colegiului CEE. Se preconizează că această chestiune va fi supusă dezbaterilor la ședința Consiliului CEE.

Va iniția oare Guvernul Moldovei negocieri bilaterale pentru soluționarea acestei situații?

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?