X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Socialiștii inițiază moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip

14 iun. 2017,, 13:04   Politică
4321 6

Deputații socialiști solicită demisia Guvernului Filip. Ei au inițiat astăzi o moțiune de cenzură asupra activității executivului, notează NOI.md.

Aceștia au argumentat că guvernul actual este unul antidemocratic, antipopular, antisocial, corupt și iresponsabil. „Căderea Guvernului, demiterea lui de către Parlament este ce mai rapidă cale de alegeri anticipate, care sînt dorite de majoritatea cetățenilor”, a anunțat astăzi deputatul PSRM Vlad Batrîncea.

Inițiatorii moțiunii au atenționat că situația socială din țară se înrăutățește pe zi ce trece, iar Guvernul este incapabil să remedieze situația. „Acest guvern trăiește într-o altă realitate. Aproape un milion de cetățeni se află în pragul sărăciei, fiind nevoiți să supraviețuiască în condiții extrem de dure. 106 persoane pleacă zilnic din Moldova. Situația este foarte gravă și nu avem niciun indicator care ar genera optimism. Corupția a ajuns la un nivel fără precedent”, a menționat Bătrîncea.

Întrucît proiectul moțiunii a fost semnat de 24 de deputați ai fracțiunii socialiștilor, număr insuficient pentru a fi înregistrat la Parlament, inițiatorii și-au îndemnat colegii din alte fracțiunii să semneze documentul.

„Moțiunea este semnată de 24 de deputați, însă numărul necesar este, conform legii, 26. Nu ne ajung două semnături, chemăm toți colegii să semneze alături de noi”, a spus Vlad Batrîncea.


Totodată, deputatul a ținut să explice de ce socialiștii nu și-au pus semnătura pe proiectul moțiunii inițiat de fracțiunea PLDM. „Ei au depus o moțiune care vizează doar presupusele fărădelegi de la Poșta Moldovei, dar noi am invocat mai multe probleme și mult mai serioase”, a conchis el.

Menționăm că la începutul lunii iunie, deputații PLDM și PCRM au înaintat propria moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip. Întrucît nu s-au adunat numărul necesar de voturi, proiectul rezoluției respective nu a fost înregistrat la Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?