X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Pentru ce solicită Dodon 250 de milioane de dolari de la SUA

14 iun. 2017,, 13:00   Politică
3585 7

Șeful statului Igor Dodon îi îndeamnă pe americani să aloce cît mai urgent 250 de milioane de dolari pentru R. Moldova, dar nu pentru combaterea propagandei rusești, ci pentru construcția grădinițelor și a altor edificii de menire socială din țara noastră.

Mai mult, Dodon spune că americanii și europenii nu trebuie să ne dea ordine, deoarece R. Moldova vrea un parteneriat strategic cu Federația Rusă.

Dodon a făcut aceste declarații ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la canalul de televiziune NTV.„Ambasadorul SUA spunea că trebuie să luptăm cu propaganda rusească. Spunea că sunt gata să dea 250 de milioane de dolari pentru lupta cu canalele rusești. Mai bine ne dați 250 de milioane pentru grădinițe. Avem o mulțime de probleme aici”, i-a răspuns Dodon Ambasadorului american la Chișinău, James Pettit.

Potrivit președintelui, inițiativa democraților de a lupta cu propaganda rusă ar fi dictată anume de Occident. „Occidentul crede că prin așa măsuri își va îmbunătăți imaginea în ochii moldovenilor. Moldovenii nu mai cred nici în SUA, dar nici în Uniunea Europeană, chiar dacă respectivii investesc și ajută R. Moldova. Mulțumesc că ați făcut drumul spre Soroca, dar oamenii nu vor avea încredere în voi cât susțineți această guvernare. Noi suntem de acord să fim ajutați, dar să nu ni se dicteze ce să facem. Noi știm bine ce avem de făcut. Noi vom prieteni în continuare cu Rusia, deoarece este un partener strategic pentru Moldova”.

Igor Dodon a mai adăugat că săptămîna viitoare ar putea să se întîlnească iarăși cu Vladimir Putin, iar în cadrul discuțiilor va fi abordată chestiunea privind interzicerea unor programe rusești pe teritoriul R. Moldova. „Urmează să plec la Baku, iar în drum spre Azerbaidjan nu este exclus că mă voi opri pentru o zi la Moscova. Urmează să discutăm cu conducerea Rusiei despre această provocare a autorităților de la Chișinău”, a conchis sursa citată.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?