Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Trei persoane reținute în dosarul delapidărilor de la Apă-Canal Bălţi

14 iun. 2017,, 11:29   Societate
1729 0

Trei persoane au fost reținute de procurorii și ofițerii anticorupție în dosarul delapidărilor de la Regia Apă-Canal Bălţi, notează NOI.md.

Fosta contabilă şefă a întreprinderii municipale și doi complici, fondatori și administratori ai două SRL-uri din Soroca, sînt bânuiți de delapidarea averii statului și spălare de bani.

Potrivit materialelor anchetei, gestionarii agenţilor economici contractați de Apă-Canal Bălţi, în coparticipare cu factori de decizie ai întreprinderii, ar fi comis spălare de bani prin implementarea unei scheme de deghizare a originii ilicite a mijloacelor băneşti, legalizînd banii prin tranzacţii şi procurări de servicii fictive. În fapt, companiile trebuiau să presteze întreprinderii servicii specializate şi bunuri care, în realitate, nu au mai fost livrate. Astfel, întreprinderii municipale i-au fost cauzate daune în proporţii deosebit de mari, în sumă de circa 20 de milioane de lei.

Celor trei le-a fost înaintată deja învinuirea, iar în privința lor urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

Amintim că, la sfîrșitul lunii mai, DGT Nord a CNA a operat mai multe percheziții la agenţi economici şi persoane fizice din nordul țării, într-un dosar de delapidare a circa 20 de milioane de lei de la Regia Apă-Canal Bălţi. Atunci perchezițiile au survenit urmare a unui raport al Inspecţiei Financiare, în care se spunea că, în perioada 2013-2016, întreprinderea a fost prejudiciată cu aproximativ 20 de milioane de lei în urma unor tranzacţii frauduloase.


Pe acest caz au fost iniţiate două cauze penale pentru delapidare şi spălare de bani. Investigațiile continuă. Conducerea urmăriii penale se află în gestiunea Procuraturii Anticorupţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?