X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Candu, dispus să desemneze o deputată PL în funcția de vicespicher

14 iun. 2017,, 10:29   Politică
8469 8

Funcția de vicepreședinte al Parlamentului din partea opoziției rămîne vacantă, a declarat spicherul Andrian Candu, notează NOI.md.

Potrivit lui, desemnarea lui Iurie Leancă în acest post nu înseamnă că opoziția nu mai are dreptul să înainteze o altă candidatură. Demnitarul a anunțat că, deocamdată, niciun partid din opoziția parlamentară nu a propus vreun candidat, însă oferta rămîne valabilă.

„Locul de vicepreședinte aparține opoziției și, după cum am spus anterior, e preferabil să fie doamnă, deoarece sînt multe proiecte și subiecte care trebuie tratate de conducerea Parlamentului din perspectiva unei femei. Avem proiecte legate de păturile social-vulnerabile, copii, chestiuni pe care o doamnă poate să le simtă mai bine decît un bărbat”, a specificat Candu.

Spicherul a mai remarcat că reprezentanții PSRM și PLDM au refuzat să propună un candidat la funcția de vicespicher, iar alte fracțiuni încă nu s-au expus. Potrivit lui, dacă liberalii își doresc să o înainteze la deputata Alina Zotea în această funcție, atunci el va propune această candidatură plenului Parlamentului. „PL are tot dreptul să o înainteze pe dna Zotea. Eu voi discuta cu alte fracțiuni și plenul va decide”, a adăugat spicherul.

Andrian Candu a explicat și de ce l-a desemnat pe Iurie Leancă în funcția de vicespicher. „Eu am avut nevoie de un vicepreședinte care să poată să mă înlocuiască în domenii legate de politica externă, fiindcă eu nu reușesc. A fost propus Iurie Leancă, care vine ca exponent al majorității pe domeniul cooperării cu partenerii noștri occidentali”, a menționat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?