Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

MAE al Rusiei a calificat restricțiile asupra știrilor din FR drept o blocadă

14 iun. 2017,, 08:40   Politică
4074 14

Viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei Grigori Karasin a calificat înregistrarea în Parlamentul Moldovei a proiectului de lege privind excluderea din eter a știrilor difuzate de posturile de televiziune rusești drept o blocadă informațională instituită propriei populații.

„Acest lucru îți provoacă un sentiment de regret, din cauza faptului că, în esență, este vorba despre o blocadă informațională a propriului popor”, a declarat Karasin pentru RIA Novosti.

Recent Partidul Democrat a înregistrat în Parlamentul Moldovei un proiect de lege cu privire la modificarea și completarea Codului audiovizualului, care impune protecția spațiului informațional de pretinsa propagandă și excluderea din eter a emisiunilor informaționale difuzate de posturile TV rusești.

Proiectul propus de Partidul Democrat permite posturilor de televiziune să difuzeze informații și programe analitice, știri și emisiuni pe probleme militare doar din statele membre ale UE, SUA, Canada și alte țări care au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?