X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Belarusul a ratificat acordul cu Moldova privind facilitarea schimburilor comerciale reciproce

14 iun. 2017,, 08:31   Economie
2012 0

Belarusul a ratificat Acordul interguvernamental cu Moldova privind sistemul de facilitare a schimburilor comerciale reciproce, comunică NOI.md.

Potrivit mass-mediei belaruse, documentul, semnat la Chişinău în decembrie 2016, a fost aprobat de deputaţii din Camera reprezentanţilor a Belarusului.

Acordul prevede reducerea termenelor de organizare şi creare a condiţiilor pentru facilitarea controlului vamal al mărfurilor şi mijloacelor de transport care se deplasează între state.

Sistemul de facilitare a schimburilor comerciale reciproce este bazat pe schimbul de informaţie importantă şi va fi aplicat de participanţii belaruşi şi moldoveni la activitatea economică externă pe bază benevolă. Totodată, participanţii la activitatea economică externă faţă de care se aplică sistemul menţionat vor beneficia de următoarele avantaje: ordine prioritară la perfectarea actelor la punctele de trecere, simplificarea formalităţilor vamale, neaplicarea controlului vamal la punctele de trecere, cu excepţia cazurilor cînd există indicii de contravenţii vamale sau de contrabandă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?