Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

O ursoaică a izolat castelul lui Dracula

13 iun. 2017,, 23:30   Externe
1580 0

Cetatea Poenari din județul Argeș, care este cunoscută drept cetatea lui Vlad Țepeș, a fost închisă turiștilor dupa ce, în zonă, pe traseu, a fost văzută o ursoaică și puii săi.


"Dinte și gheară: ursoaica protectoare izolează castelul lui Dracula", titrează The Guardian.

Sursa citată notează că ursoaica brună care își protejează puii a dus la închiderea Cetății Poenari, folosită de Vlad Țepeș în secolul XV.

"În timp ce legenda lui Dracula nu ii sperie de obicei pe turiști și nu îi ține departe de castelul din secolul 15 al vampirului, o mare și pufoasă ursoaică a avut mai mult succes", notează sursa citată.

Autoritățile locale au decis sa interzică accesul vizitatorilor la ruinele cetății spre care se urcă 1.480 de trepte, după ce mai mulți turiști au observat animalele pe traseu.

"Ministerul Mediului ne-a dat undă verde pentru ca cei patru urși să fie capturati și mutați în altă parte. Însă încă trebuie să decidem unde să-i relocăm", a transmis prefectul de Argeș, Emilian Dragnea.

Forțele de ordine susțin că de vină sunt turiștii care lasă alimente în zonă, ceea ce atrage animalele.

"S-a ajuns la această situație din cauza faptului că turiștii le dau de mîncare animalelor, iar pe această cale aș dori să fac un apel către ei să nu mai procedeze așa. Să conștientizeze faptul că urșii reprezintă un pericol", a spus Cătălina Turcea, purtător de cuvînt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș.

Luna trecută, drumul spre cetate a fost închis.

Se pare că două grupuri de copii au observat urșii, iar însoțitorii au anunțat la numărul unic de urgență 112. Pentru coborîrea copiilor au intervenit jandarmi montani de la Arefu, relatează și Ziarul Argeșul.

Cetatea Poenari l-a inspirat pe Bram Stoker să scrie romanul "Dracula".

În România se află circa 6.000 de ursi, de la 1.000 cîti se înregistrau în urmă cu 50 de ani. Numărul reprezintă 60 la sută din totalul populației europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?