Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Becciev, în cîștig în litigiul cu „Apă-Canal”

13 iun. 2017,, 18:30   Capitala
3894 0

Constantin Becciev a fost demis, totuși, ilegal din funcție.

Magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut astăzi, 13 iunie, hotărîrea din februarie 2017 a Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, în dosarul privind litigiul cu „Apă-Canal” Chișinău, potrivit căreia, Becciev a fost restabilit în funcție.

„Am avut cîștig de cauză”, a declarat avocatul Oleg Efrim pentru Realitatea.md.

Totodată, contactată de echipa noastră, Veronica Herța a precizat că nu știa de rezultatul ședinței de judecată la apel, dar chiar și în acest context, nu se simte influențată făcând referire la decizia Adunării generale a „Apă-Canal” Chișinău, care mai întâi, a făcut cunoștință cu hotărârea primei instanțe, prin care Constantin Becciev a fost restabilit în funcție; l-a restabilit în fotoliul de șef, însă ținând cont de solicitarea Procuraturii Anticorupție, a votat suspendarea lui Constantin Becciev din funcție, numind-o înapoi în conducere, până la luarea unei altei decizii a Adunării.


Realitatea.md amintește că, în ianuarie 2017, Constantin Becciev a atacat în instanță decizia prin care a fost destituit din funcție. Totuși, acesta nu s-a prezentat la nicio ședință de judecată.

În urma unui raport al Curții de Conturi, prezentat în luna august 2016, s-a constatat că la întreprinderea Apă-Canal Chișinău, la conducerea căreia se afla Constantin Becciev, ar exista un conflict de interese. Ulterior, Procuratura Anticorupție s-a autosesizat în privința datelor acestui raport și a dispus ca acest caz să fie investigat de Comisia Națională de Integritate (CNI).

La aproximativ o lună după scandal, Veronica Herța a declarat că Becciev a solicitat concediu și că acesta va demisiona din inițiativă proprie. Potrivit juristului Apă-Canal Chișinău, Valeriu Bogdan, ordinul de concediu însă a fost semnat de către directorul tehnic al întreprinderii, deși angajator este Consiliul de Administrație al Apă-Canal Chișinău, fapt ce a servit drept motiv ca acest ordin de concediu să fie anulat.

La cîteva zile de la anunțul privind demisia lui Constantin Becciev, Veronica Herța, șefa Direcției finanțe, a fost numită în calitate de director interimar al întreprinderii Apă-Canal Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?