X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Produsele agricole pe care Moldova vrea să le livreze în Coreea de Sud

13 iun. 2017,, 17:52   Economie
2970 0

Republica Moldova și Coreea de Sud intenționează să-și extindă cooperarea economică și investițională în domeniul agriculturii și industriei alimentare.

Totodată, Moldova este gata să livreze în Coreea de Sud fructe şi legume proaspete, fructe şi legume procesate (sucuri, conserve, gemuri etc.), miere de albini, vinuri din struguri, dar şi carne de ovine, bovine etc. Acest lucru a fost discutat în cadrul unei întrevederi dintre viceministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Iurie Ușurelu cu ambasadorul Republicii Coreea în Republica Moldova, cu reşedinţa la Kiev, Lee Yang-goo, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, oficialii au discutat despre oportunităţile de investiţie în ţara noastră în domeniul agricol şi dinamizarea raporturilor comercial-economice cu produse agroalimentare.

Astfel, Ministerul Agriculturii a venit cu propuneri pentru dezvoltarea cooperării moldo-coreene în domeniul agriculturii şi industriei alimentare: iniţierea colaborării tehnico-ştiinţifice între instituţiile de învăţămînt şi cercetare din Republica Coreea şi Republica Moldova, în vederea schimbului de experienţă şi bunelor practici în domeniul agriculturii şi agroindustriei; facilitarea şi încurajarea stabilirii contactelor de afaceri între companiile autohtone producătoare de produse agroalimentare și cele din Coreea; stimularea comerţului bilateral cu produse agroalimentare între Republica Moldova şi Republica Coreea, în special exportul de fructe, legume, seminţe şi vinuri moldoveneşti pe piaţa din Coreea; iniţierea discuţiilor pe marginea încheierii unui acord/memorandum între Părţi în vederea dezvoltării şi extinderii relaţiilor moldo-coreene în domeniul agriculturii.

La finalul discuțiilor, ambasadorul Republicii Coreea a lansat o invitaţie viceministrului Iurie Ușurelu şi producătorilor agricoli moldoveni la sărbătoarea de strângere a recoltei, organizată de o companie coreeană de producere a seminţelor de ceapă, activă pe piaţa moldovenească mai bine de cinci ani. Evenimentul va avea loc la Chişinău, fiind preconizat pentru data de 29 iunie 2017, iar cu această ocazie preşedintele Grupului Agricol din Republica Coreea va întreprinde o vizită în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?