Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

„În Statele Unite, sponsorii luptă pentru dreptul de a finanța teatre, orchestre.» ©

13 iun. 2017,, 13:59   Economie
3957 0

Directorul general al Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, Svetlana Bivol, a participat în anul 2000 la programul "International Visitor Leadership Program" și își împărtășește impresiile sale din călătoria prin șase state americane „complet diferite“. Totodată, ea ne vorbește și despre dezvoltarea artei în Statele Unite ale Americii.

Potrivit doamnei Bivol, această călătorie i-a lăsat amintiri frumoase și a fost una reușită. Cele trei săptămâni au fost de neuitat și i-au oferit un schimb de experiență fantastic: „A fost ca într-un vis de trei săptămâni. Am intrat in vis și am ieșit abia când m-am întors la Chișinău“, a remarcat Svetlana Bivol. „În ciuda faptului că SUA este o țară tânără și are puțin peste două sute de ani, americanii au totuși tradiția de a merge la concerte și la spectacole. Ei au o altă educație, iar nivelul de cultură generală este diferit.”, a mai menționat Svetlana.

Potrivit ei, în America, sponsorii luptă literalmente pentru dreptul de a finanța un teatru sau o orchestră. Ea mai spune că atunci când a fost în vizită la Metropolitan Opera, pe afișele spectacolelor Traviata sau Nabucco erau menționați în primul rând patronii și partenerii, care au luptat pentru oportunitatea de a participa la organizarea spectacolului.

Svetlana Bivol a subliniat faptul că programele de schimb și training-urile în general, au multe beneficii, pentru că fiecare popor își are propria cultură și energie. Cel mai important sfat, potrivit Svetlanei, este să fii atent la toate detaliile, mai ales atunci când participi la un program de schimb de o asemenea anvergură.

Acesta este al șaselea material video din cadrul unui proiect special dedicat celor 25 de ani de cooperare între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii.

Proiectul a implicat cetățeni din Rep. Moldova, absolvenți ai programelor de schimb educațional din SUA, din diferite domenii de activitate, cum ar fi: tehnologie inovatoare, educație, mass-media, medicină, afaceri, politică și altele.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?