X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Locuitorii Moldovei, împotriva aderării la NATO şi unirii cu România

13 iun. 2017,, 11:19   Societate
4190 4

Locuitorii Moldovei se pronunță împotriva aderării la NATO şi unirii cu România. Acest fapt rezultă din datele unui sondaj efectuat de Fundația Opiniei Publice la comanda Companiei de consultanță și promovare „Poliexpert”, anunţate marţi la Chişinău, comunică Actualitati.md.

În urma analizei opiniilor se poate constata că majoritatea populaţiei republicii noastre se pronunţă categoric atît împotriva aderării la blocul militar-politic NATO, cît şi împotriva unirii cu România.

În limbajul cifrelor, 65% consideră că conlucrarea cu NATO este lipsită de sens, încă 8% nu s-au determinat, iar 6% în general nu au dorit să răspundă la întrebare sau au spus că nu vor participa la plebiscit.

Aproximativ aceeaşi situaţie este şi cu întrebarea a doua – 70% din populaţie exclud unirea cu România, 3% dintre chestionaţi nu au fost în stare să răspundă la această întrebare şi încă 4% nu vor participa la referendum.

Actualitati.md menţionează că sondajul a fost efectuat de Fundația Opiniei Publice la comanda Companiei „Poliexpert”, în perioada 26 mai – 5 iunie. La sondaj au participat 1789 de respondenţi din 110 localităţi ale ţării. Marja de eroare a constituit ± 2,3%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?