X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Ruta nouă de troleibuz pînă la Aeroport a fost lansată

13 iun. 2017,, 11:20   Capitala
38372 6

La Chișinău a început să circule, în regim de testare, pe ruta nouă, troleibuzul № 30.

Pe această linie, care leagă Aeroportul Internațional Chișinău cu centrul capitalei circulă pînă cînd cinci unități de transport. Troleibuzele de rută № 30, se deplasează în baza bateriilor-acumulatoare, relatează NOI.md.

Ruta de troleibuz № 30 circulă pînă cînd în regim de testare, după care ar putea fi introdusă ca permanentă. La acest moment troleibuzele, care circulă în baza bateriilor-acumulatoare, se deplasează la un interval de la 30 de minute pînă la o oră. Acest regim va permite să descarce autobuzele și microbuzele care asigură legătura dintre Chișinău șu Aeroportul Internațional.

În regim de testare, ruta troleibuzului № 30 începe de la Aeroportul Internațional, trece pe bulevardul Dacia, strada Ciuflea, bulevardele Ștefan cel Mare și Bănulescu Bodoni, după care troleibuzul cotește pe strada 31 august. Apoi urmează mișcarea acestuia în direcția opusă. Troleibuzele care circulă pe această rută, se pot deplasa fără a se conecta la rețeaua de alimentare aproximativ 50 km.


Despre planurile de lansare a liniei de troleibuz care să lege Chișinăul de Aeroportul Internațional a vorbit, în mod repetat, primarul general, Dorin Chirtoacă. În anul 2015, el a făcut, în special, o comparație între cheltuielile pentru construcția liniilor de troleibuz pînă la Aeroport și cele pentru cumpărarea bateriilor-acumulatoare de troleibuze, ca acestea să se poată deplasa autonom. Potrivit estimărilor sale, introducerea unor astfel de troleibuze ar permite economisirea a circa 2,8 milioane de lei, căci pentru achiziționarea unei baterii este nevoie de „doar“ 20 de mii euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?