Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Jizdan: Vrem ca oamenii să vadă în poliție un sprijin, nu o sperietoare

13 iun. 2017,, 08:48   Societate
2789 5

Scopul principal al reformei poliţiei este de a apropia poliţistul de oameni.

Declaraţia a fost făcută de Alexandru Jizdan, ministrul de interne, în cadrul emisiuni ”Punctul pe azi”, de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

„Vrem să formulăm activitatea poliţiştilor în aşa fel încît cetăţeanul să vadă în poliţist un sprijin, dar nu o sperietoare, aşa cum obişnuiesc părinţii să-şi sperie copiii. Vrem să transformăm poliţia dintr-un organ al puterii într-un organ prietenos populaţiei”, a precizat ministrul.

Alexandru Jizdan a spus că pentru a atinge acest scop se va pune un accent aparte pe dotarea poliţiei: „Vrem să organizăm lucrul în aşa fel ca cea mai tardivă sosire a poliţiei la solicitarea cetăţeanului să nu depăşească 15 minute. Dar pentru aceasta avem nevoie de maşini, tehnică de calcul, softuri etc. Tehnica din dotarea poliţiei s-a învechit şi trebuie schimbată”.

Ministrul de Interne a mai comunicat că se va lucra mult la instruirea poliţiştilor şi urmează să fie deschis un centru de instruire la Chişinău. „Poliţistul trebuie să fie corect cu cetăţeanul, iar cetăţeanul trebuie să înţeleagă pentru ce a fost amendat. Oamenii adesea se plîng nu pentru aceea că au fost amendaţi, dar pe faptul cum au fost amendaţi. Polițistul aplică corect amenda, dar nu poate explica omului de cele îl amendează. Cetăţeanul trebuie să conştientizeze greşeala, dar nu să perceapă amenda ca pe o răzbunare din partea poliţistului”, a spus Alexandru Jizdan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?