X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Sondaj: Moldovenii nu vor să trăiască printre homosexuali

12 iun. 2017,, 16:50   Societate
3085 7

89 la sută dintre participanții unui sondaj de opinie nu ar accepta să locuiască în aceeași localitate cu persoane homosexuale.

Datele se regăsesc în studiul „Biserică și stat în Republica Moldova”, elaborat la inițiativa Fundației Soros-Moldova. De asemenea, 94 la sută dintre respondenți nu ar accepta să aibă persoane homosexuale ca vecini.

Rezultatele sondajului mai arată moldovenii manifestă o atitudine negativă similară și față de alcoolici, consumatori de droguri, persoane care trăiesc cu HIV/SIDA.

Studiul mai relevă că 68% dintre cetățeni nu ar accepta sectanți în aceeași localitate, iar 75 să le fie vecini. Musulmani în localitate nu ar admite 68% dintre cetățeni, iar 73% să-i aibă ca vecini.

Studiul „Biserică și stat în Republica Moldova” a fost elaborat la inițiativa Departamentului justiție și drepturile omului al Fundației Soros-Moldova. Raportul a inclus o componentă cantitativă (sondaj de opinie), unde au fost intervievate peste 2000 de persoane, și una calitativă, care a cuprins 33 de interviuri aprofundate și 8 discuții de grup. Perioada de colectare a datelor a fost august-septembrie 2016.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?