Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Martorii apărării au fost audiați în dosarul Șor (VIDEO)

12 iun. 2017,, 15:16   Societate
2934 7

Primii patru martori ai apărării în dosarul primarului de Orhei, Ilan Șor, au fost audiați în dosarul intentat pe numele edilului.

În fața instanței au venit fostul președinte al Băncii de Economii Viorel Bîrcă, dar și prim-directorul adjunct al filialei Chișinău al BEM, Elena Golovcenco.

„Astăzi au fost audiați patru martori ai apărării, care au confirmat versiunea înaintată de către apărători și au combătut definitiv rechizitoriul acuzatorului de stat. Credem că acești martori au făcut lumină asupra limitelor de fapt care acuzatorul de stat a uitat să le includă în învinuirea adusă domnului Ilan Șor. Au fost întrebări succinte la subiect care au trebuit să puncteze anume vulnerabilitățile rechizitoriului propus de acuzatorul de stat”, a declarat avocatul Iulian Balan.

La ieșire din sala de ședințe, martorii audiați au refuzat să facă declarații de presă.


Ilan Șor susține că persoanele audiate i-ar fi demonstrat nevinovăția: ”Au declarat despre subiecte pe care le-a discutat, care demonstrează nevinovăția noastră. Mai multe detalii nu putem oferi, ședința este închisă, dar toți martorii confirmă legalitatea mărturiilor noastre”.

Amintim că Ilan Șor a fost reținut în ziua de 22 iunie 2016. El este învinuit că în 2014 ar fi obţinut prin înşelăciune peste cinci miliarde de lei de la Banca de economii, pe care i-a spălat prin intermediul a zeci de companii offshore, sumă confirmată şi de memorandumul Kroll. Primarul de Orhei se află în prezent în arest la domiciliu, iar în cazul în care procedura în instanță nu va fi finalizată pînă pe data de 22 iunie, măsura de reprimare urmează să fie anulată. Ilan Shor riscă pînă la 15 ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?