Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Plahotniuc: Moldova trebuie să-şi intensifice politica externă

12 iun. 2017,, 12:52   Politică
2397 6

Preşedintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, consideră că Republica Moldova trebuie să-şi intensifice politica externă.

El și-a expus opinia în acest weekend, la şedinţa Consiliului naţional politic al tineretului democrat.

Comentînd decizia de expulzare a cinci diplomaţi ruşi din Moldova, el a spus că acest pas a fost făcut ca răspuns la presiunea făcută în Rusia asupra reprezentanţilor Moldovei.

"Republica Moldova trebuie să-şi revadă politica externă şi să nu mai cadă în genunchi în faţa marilor puteri. Consider că ţara noastră ar trebui să se scoale din poziţia de umilinţă şi să-şi declare tot timpul, atunci cînd are anumite interese sau cînd cineva hărţuieşte oamenii, cum a fost la Moscova. Atunci eu am insistat pe ideea că noi nu mai putem juca rolul unor sclavi, robi în imperii şi trebuie să spunem cu demnitate: sîntem mici, dar avem dreptul de a fi respectaţi", a menţionat Plahotniuc.

El i-a îndemnat pe tineri să se implice mai activ în diferite proiecte, pentru a contribui la reformarea clasei politice.

"Părerea noastră este că tinerii trebuie să vină masiv în politică. Nu neapărat că sînteţi cei mai experimentaţi, dar nu aveţi încărcătura veche cu care stăm mulţi dintre noi. Aveţi energie, aveţi determinare şi aveţi şi motivaţie. Pentru că ţara o schimbaţi pentru voi", a spus Plahotniuc.

După şedinţă, liderul PDM, împreună cu tinerii, s-a plimbat cu motocicleta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?