X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

"Un cutremur puternic la Glodeni" a provocat mai multe deflagrații (FOTO/VIDEO)

12 iun. 2017,, 13:12   Societate
8484 0

În urma unui cutremur, în orașul Glodeni au izbucnit mai multe deflagrații printre care incendii, scurgere de substanțe periculoase, accidente rutiere și inundații, notează NOI.md.

Toate acestea sînt scenarii ale unui exercițiu desfășurat săptămîna trecută în nordul țării.

Astfel, conform unui deintre scenarii, la o instituție de învățămînt au fost evacuați profesorii și elevii, iar un copil a rămas blocat, fiind nevoie de ajutorul salvatorilor. Între timp, într-un alt loc a fost anunțată depistarea unui focar de pestă porcină, iar la o stație de distribuție a gazelor s-a înregistrat un incident de scurgere a substanțelor nocive. Și aici echipele de salvare au efectuat lucrări de lichidare a consecinţelor.

Conform aceluaiași scenariu, alunecările de teren au dus către mai multe accidente rutiere, rămănînd blocate în automobile mai multe personae.


În cadrul acestei aplicații, pe lîngă reprezentanții SPCSE, au participat la lichidarea consecițelor unei situații excepționale mai multe instituții responsabile, printre care reprezentanți ai poliției, poliției de frontieră, medicinii de urgență, Serviciului gaze etc.

În total au fost antrenate circa 100 de persoane cu 19 unităţi de tehnică. Astfel de aplicații la protecția civilă se desfășoară în raioane și municipii o dată la cinci ani, pentru a verifica starea de pregătire a organelor de conducere la nivel de municipiu și formațiunilor protecției civile în caz de declanșare a situațiilor excepționale, obiectivul de bază fiind comunicarea eficientă a structurilor municipale în gestionarea situațiilor de risc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?