X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

James Pettit: Năstase și Sandu la fel au fost recent în SUA

12 iun. 2017,, 10:11   Politică
2538 1

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, James Pettit, spune că societatea vede prea multă conspirație atunci cînd vine vorba de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, și relațiile acestuia cu americanii.

În cadrul emisiunii „Piatnița” de la RTR Moldova, Pettit a declarat că nu înțelege de unde vine impresia că SUA l-ar susține pe Plahotniuc.

„Nu știu de unde au această părere. Personal, mă întîlnesc cu toți liderii de partid și mulți dintre ei au fost în SUA, inclusiv Plahotniuc. Dar, nu știu de ce îl aleg pe Plahotniuc și spun că noi l-am sprijini. Nimeni nu spune că noi îl susținem pe Năstase, sau Maia Sandu, pentru că ei la fel au fost recent în SUA”, a declarat șeful diplomației americane la Chișinău.

„Trebuie să-l întrebați pe el (pe Plahotniuc - n.r.) de ce face atîta publicitate atunci cînd merge în SUA. Eu știu că el vizitează și în alte state. Despre deplasarea în SUA am știut din timp și am știut că se va întîlni acolo cu anumiți lideri politici”, a mai adăugat Pettit.

Întrebat în calitate de ce a mers anul trecut în SUA Vlad Plahotniuc, pentru că atunci nici nu era lider de partid, James Pettit a răspuns:


„Atunci a fost primit ca un politician influent. Nu e nimic straniu, dar e o interpretare din partea societății că ar fi o înțelegere. Noi sîntem o țară democrată și oricine are pașaport și viză poate merge în SUA. Nu știu să se fi discutat vreodată cu administrația americană ca Plahotniuc să fie premier în Republica Moldova”, a mai punctat Ambasadorul SUA la Chișinău.

Amintim că la mijlocul lunii mai curent, președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a fost într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, unde a avut întrevederi la Congresul SUA, Departamentul de Stat, Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, dar și la alte instituții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?