Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un jurnalist va plăti despăgubiri imense familiei Netanyahu

11 iun. 2017,, 22:01   Externe
2654 0

Un tribunal israelian a dispus duminică acordarea de despăgubiri de 25.000 de euro familiei Netanyahu într-un proces intentat pentru defăimare unui jurnalist care a scris pe Facebook despre o ceartă între cei doi soți, informează AFP.

Igal Sarna, jurnalist care lucrează pentru cotidianul Yedioth Ahronoth, va trebui să plătească soților Netanyahu suma de 100.000 de shekeli (25.000 de euro), dintre care 60.000 de șhekeli lui Benjamin Netanyahu și 40.000 de shekeli soției acestuia, Sara. De asemenea, el va trebui să achite cheltuielile de judecată ale cuplului, estimate la 15.000 de shekeli (3.750 de euro), potrivit hotărîrii judecătorești.

Soții Netanyahu au solicitat despăgubiri de 280.000 de shekeli (70.000 de euro).

Igal Sarna a relatat în 2016 pe contul său de Facebook o scenă extravagantă: potrivit spuselor sale, o ceartă între Sara și Benjamin Netanyahu a forțat o coloană oficială israeliană să se oprească în timpul nopții pe marginea autostrăzii dintre Tel Aviv și Ierusalim.

"Un bărbat, care nu mai este foarte tînăr, a fost aruncat din mașină pe autostradă, în mijlocul unor țipete", se afirmă în transcrierea declarației jurnalistului, prezentată la tribunal.


"O anumită femeie nu îl mai voia în mașină alături de ea, ignorînd toate măsurile de securitate", a scris Igal Sarna în acel mesaj online.

Prezent în sala de judecată cu ocazia unei audieri ce a avut loc în luna martie, Benjamin Netanyahu a negat că un astfel de eveniment ar fi avut loc. "Este atît de fals, atît de absurd, de ridicol", a spus premierul israelian.

Duminică, judecătorul Azaria Alkalai a considerat că afirmațiile jurnalistului nu erau susținute de declarațiile martorilor.

Igal Sarna a afirmat în luna martie că nu poate să își dezvăluie sursele, deoarece dorește să le protejeze. "Sursele mele nu vor să se prezinte (în fața instanței), iar eu nu pot să le oblig", a declarat jurnalistul.

Presupusul caracter temperamental al Sarei, soția lui Benjamin Netanyahu din 1991 și mamă a celor doi fii ai lui, reprezintă un subiect de discuții și chiar o sursă de zvonuri în rîndul israelienilor.

Soții Netanyahu sînt de altfel vizați de la sfîrșitul anului 2016 de o anchetă a Poliției, pentru cadouri luxoase, trabucuri de firmă și sticle de șampanie pe care le-ar fi acceptat din partea unui om de afaceri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?