X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce spune Pettit despre progresesle în domeniul justiției din Moldova

10 iun. 2017,, 11:00   Politică
10636 9

Amabasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, a afirmat vineri, 9 iunie, că ţara pe care o reprezintă nu este satisfăcută de progresele înregistrate de Republica Moldova în sectorul judiciar. În opinia sa, anume în acest sector s-au produs cele mai mici progrese.

„Eu aş spune că în sistemul judiciar sînt progrese foarte mici. Ţara mea contribuie prin diverse programe ca să fie implementate reformele necesare în acest sector. Aş spune că este una din cele mai dificile sarcini pentru noi şi nu sîntem satisfăcuţi cu progresele din acest sector. Trebuie o îmbunătăţire, un interes al Guvernului de a implementa rapid reformele necesare în sectorul judiciar”, a declarat James Pettit la emisiunea „Peatniţa”, de la RTR-Moldova.

Întrebat dacă Moldova este un stat capturat, precum declară unele voci din opoziţie, diplomatul american a refuzat să dea un răspuns ferm, dar a precizat că: „Eu recunosc că există structuri ale Guvernului controlate de anumite interese.

De asemenea, există fenomenul consolidării puterii, acest fapt la fel ne îngrijorează”. În acelaşi context, Pettit a menţionat că în multe state un partid deţine toată puterea, dar nu ar fi corect de spus că e stat capturat. Referindu-se la exemplul Partidului Democrat, care a intrat în Parlament cu 18 deputaţi, dar a ajuns la 40, James Pettit a subliniat că „desigur că nu exprimă o regulă a democraţiei. La noi (în SUA) asta e o raritate, dar aici ştiu că există acest fenomen şi trebuie de preocupat de această problemă foarte atent. Să ne întrebăm cum se întîmplă şi ce se întîmplă după culise”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?