X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Doi vulcani din Kamceatka au aruncat coloane de cenușă

11 iun. 2017,, 00:00   Externe
3597 1

În orice moment erupția poate trece într-o fază mai periculoasă.


Vulcanii Şeveluci și Kliucevskoi din Kamceatka au aruncat coloane de cenușă ce s-au ridicat la o altitudine de 7 mii, și respectiv, 8 mii de metri deasupra nivelului mării. Anunțul a fost făcut astăzi, 10 iunie, de către Serviciul de presă al Direcției generale a Ministerului Situații Excepționale al Rusiei pentru regiunea Kamceatka.


Se comunică că, potrivit datelor Echipei Speciale de Răspuns Vulcanic din Kamceatka (KVERT), la ora locală 10:00 vulcanul Kliucevskaia sopka a aruncat o coloană cenușă care s-a ridicat la o altitudine de pînă la șapte mii de metri deasupra nivelului mării. Înălțimea vulcanului este de 4850 de metri.
Norul de cenușă de la vulcanul Kliucevskoi s-a extins la vest de vulcan spre satul Atlasovo. Cu toate acestea, norul de cenușă s-a disipat foarte repede. Căderi de cenușă în așezări nu au fost înregistrate. Grupuri turistice din zona vulcanului nu sînt.


Pe lîngă aceasta, KVERT a înregistrat emisii de cenușă la o altitudine de opt mii de metri din vulcanul Șiveluci. Norul de cenușă s-a extins la 12 km la vest și sud-vest de vulcan.


Ambilor vulcani li s-a atribuit codul portocaliu de pericol pentru aviație. Acest lucru înseamnă că, în orice moment, pot apărea emisii de cenușă pînă la înălțimea de opt kilometri, periculoase pentru aeronavele care zboară la altitudini mici.



Reamintim că Kliucevskaia sopka este cel mai mare vulcan activ din Eurasia. Erupția sa a început la 3 aprilie 2016.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?