X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Declaraţii contradictorii privind contrabanda cu anabolizante

10 iun. 2017,, 10:00   Politică
8961 2

Deputatul PLDM, Grigore Cobzac, susţine că schemele de contrabandă cu anabolizante prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei” există de mai mulţi ani şi sînt protejate de către persoane suspuse de la guvernare.

Pe de altă parte, deputatul PDM, Anatolie Zagorodnîi, infirmă acuzaţiile referitoare la scheme și spune că este vorba de anumite abateri. Declaraţiile contradictorii au fost făcute în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chişinău, transmite IPN.

Grigore Cobzac, care a condus comisia de anchetă a Parlamentului privind contrabanda cu anabolizante, a declarat că atît parlamentari, cît şi miniştri din actualul Guvern au încercat să împiedice ancheta şi să intimideze martorii, iar pentru a-i determina să facă declaraţii, a acceptat ca unor martori să le fie respectat anonimatul.

„Premierul Filip încearcă să dea vina pe PLDM, pentru că ar fi controlat vama. Eu nu acopăr pe nimeni. Vreau ca toţi cei implicaţi în contrabanda cu anabolizante, atât în trecut, cît şi în prezent, să fie atraşi la răspundere conform legii. Am transmis dosarul în Procuratură, dar pînă acum nicio mişcare”, a declarat liberal-democratul. Potrivit lui, raportul de alternativă al Comisiei a fost semnat de jumătate dintre membrii acesteia.

Sergiu Cebotari, fost şef-adjunct la „Poşta Moldovei”, a declarat că a sesizat organele de drept despre schemele de contrabandă cu anabolizante, însă pînă la urmă a ajuns să fie persecutat de către organele de drept, fiind arestat chiar în timpul ce mergea spre Parlament să prezinte probele.


„Contrabanda cu anabolizante este protejată de către directorul întreprinderii „Poşta Moldovei”. Eu deţin probe, dar nu pot să le prezint acum la organele de drept, pentru că ei le vor distruge”, a declarat Cebotari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?