X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Legea privind semnătura electronică a fost modificată

9 iun. 2017,, 15:40   Societate
1967 0

Proiectul legii pentru modificarea articolului 32 alineatul (1) din legea privind semnătura electronică și documentul electronic a fost adoptat în lectură finală de Parlament.

Astfel, termenul de valabilitate al certificatului cheii publice al utilizatorului semnăturii electrice se va extinde la 1 an la 2 ani.

Astfel, pentru a se asigura o protecţie suficientă a actelor care sunt semnate cu semnătură electronică, semnătura de mână s-a echivalat cu semnătura electronică avansată calificată. Cei care vor dori să folosească un alt tip de semnătură electronică, care să aibă putere juridică, o vor putea face dându-și acordul.

Prestatorii de servicii de certificare a cheilor publice pentru semnături electronice avansate calificate vor fi obligați să treacă o procedură de acreditare. Acest lucru nu este valabil și în cazul semnăturii electronice simple și avansate necalificate. Acești prestatori de servicii de certificare vor putea trece procedura de acreditare la propria iniţiativă.

Responsabil de elaborarea şi promovarea politicii de stat şi exercitarea controlului în domeniul aplicării tuturor tipurilor de semnături electronice va fi Serviciul de Informaţie şi Securitate.

Proiectul a fost adoptat în lectură finală, cu votul a 82 de deputaţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?