X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În capitală a început dezinfectarea platformelor de depozitare a deșeurilor

9 iun. 2017,, 15:10   Capitala
2259 0

Muncitorii de la Direcţia Locativ-Comunală, împreună cu angajaţii de la "Spaţii Verzi", au început să spele şi să dezinfecteze platformele de depozitare a deşeurilor.

Acţiunea are drept scop prevenirea apariţiei unei epidemii. Curăţenia a început din centrul Chişinăului, după care va urma şi în celelalte sectoare.

În pofida ploii de afară, angajaţii de la Autosalubritate spală locurile unde se aflau mormanele de gunoi, iar ulterior, cei de la Spaţii Verzi le dezinfectează.

"Cu clor prelucrăm împotriva la infecţii fel de fel de boli să nu apară. Cu otravă să lucrezi niciodată nu e uşor", a spus muncitorul Întreprinderii Municipale "Spaţii Verzi", Boris Coceban.

Pentru lucrările de dezinfecţie a fost pregătită o tonă de clor. Cheltuielile din bugetul local se ridică la 15.000 de lei.


"S-a hotărît că o să facem dezinfecţie la platourile care sînt amenajate, iată de tipul acesta şi am început din partea centrală. Sînt în jur 600 de toate platourile, de acestea undeva 100. El merge cu apă după aceea din urmă vine şi face dezinfecţie", a spus şeful Direcţiei amenajare şi salubrizare, Ion Boţan.

Locuitorii Capitalei salută iniţiativa autorităţilor.

Totuşi, unii cred că vremea de afară nu este tocmai potrivită pentru astfel de lucrări:

"Aici e cea mai mare mizerie, de toate se aruncă în tomberoane. Înţelegeţi că aici neapărat trebuie dezinfectat. "

"Astăzi nu e prea bine pentru că ploaia o să spele şi nu o să aibă nici un efect, o să fie bani aruncaţi în canalizare "

"E vară şi era foarte mult gunoi. În urma dezinfecției, mor microbii şi asta e bine."

Lucrările de spălare şi dezinfectare vor continua şi mîine.

Tomberoanele din Capitală nu au fost golite patru zile, din cauza protestelor localnicilor din Bubuieci, timp în care în Chişinău s-au adunat peste 2.500 de tone de gunoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?