Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Certificate noi de înmatriculare pentru autovehicule

8 iun. 2017,, 18:25   Societate
5019 1

Modelul certificatelor de înmatriculare pentru vehicule, inclusiv al celor provizorii, va suferi schimbări, pentru a fi aduse în conformitate cu prevederile directivelor europene în domeniu.

O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința de astăzi a Executivului.

Astfel, este prevăzută reformularea noțiunilor „Modelul” în „Tipul vehiculului”, „Tipul caroseriei” în „Descrierea comercială”, iar cîmpul „Tipul vehiculului” va fi reformulat în „Categoria/subcategoria vehiculului”. De asemenea, va fi introdus cîmpul „ J2 Tipul caroseriei”, în timp ce cîmpul „Numărul motorului” va fi exclus, avînd caracter opţional.

Modificările vor fi aplicate din momentul creării condiţiilor necesare pentru punerea în circulaţie a certificatelor de tip nou, dar nu mai tîrziu de 1 martie 2018. Certificatele eliberate pînă la intrarea în vigoare a noilor prevederi vor rămîne valabile pînă la expirarea termenului pentru care au fost eliberate.

Implementarea proiectului nu necesită resurse financiare din bugetul de stat, cheltuielile fiind acoperite de autoritatea responsabilă de eliberarea documentelor de înregistrare pentru vehicule - Agenţia Servicii Publice, în limita surselor disponibile. Preţul pe care solicitanţii îl vor achita pentru perfectarea certificatelor nu se va majora.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?