X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Prima ședință în dosarul „alimentelor alterate”

8 iun. 2017,, 15:19   Societate
1750 0

Prima şedinţă de judecată în dosarul licitaţiilor trucate privind livrarea produselor alimentare în instituţiile de învăţămînt, care urma să aibă loc astăzi, 8 iunie, a fost amînată.

Decizia a fost luată de magistratul Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani.

Procurorul care instrumentează cazul a explicat că ședința a fost amînată pentru că un inculpat a invocat că este bolnav, iar un avocat este implicat într-un alt proces. „Urmează să vedem probele care vor fi prezentate la ședința viitoare, precum și cererea unui avocat care ar fi implicat într-un proces cu persoane arestate”, a punctat acesta, precizînd că este vorba despre două cauze penale puse pe rol în care sînt vizate nouă persoane.

Cazul a patru inculpați va fi examinat la Judecătoria Buiucani, iar a altor cinci - la Judecătoria Rîșcani, unde va avea loc o ședință la sfîrșitul acestei luni.

Totodată, ședința de astăzi a fost amînată cu aproape o lună, mai exact, pentru data de 3 iulie 2017, la ora 11:00.


De menționat că în privința a încă 15 persoane, printre care angajați ai Direcției educație, ai Ministerului Apărării și agenți economici, urmărirea penală continuă. Acestea sînt învinuite de corupere, trafic de influenţă, abuz şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit procurorilor, pe masa copiilor au ajuns produse alterate, iar statul a fost prejudiciat cu zeci de milioane de lei. Cinci dintre învinuiţi şi-au recunoscut integral vina şi au fost plasaţi sub control judiciar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?