Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Balurile de absolvire golesc buzunarele părinților

8 iun. 2017,, 13:32   Societate
1864 0

Rochii sofisticate, costume elegante, limuzine și locaţii luxoase - sînt nelipsite în cea mai importantă noapte a ultimului an de liceu, balul de absolvire.

Mofturile absolvenților îi pun pe părinți să scotă bani grei din buzunare, pentru ca la marea sărbătoare, odraslele lor să arate ca niște dive de la Hollywood. Cît îi costă să arate impecabil, aflaţi în reportajul ce urmează.

La balul de absolvire, tinerele țin să sclipească la propriu. În goana după frumusețe, acestea apelează la make-up artiști și frizeri, care pun la dispoziție diverse oferte.

"Prețurile pe piață la noi în Chișinău, Republica Moldova sînt diverse, adică de la 400 pînă la o mie de lei, atît și la machiaj, cît și pentru coafură.", a comunicat make-up artist, Natalia Guzun.

În acest an, în trend sînt rochițele de model "baby doll" în nuanțe pastelate.


"Am și pregătit o gamă largă de aceste modele. Prețurile diferă, variază între 50 de euro și maximum de 50 de euro pentru chiria unei rochițe. Dar ca să o cumpere de exemplu? De la o sută pînă la trei, patru sute de euro maximum.", a spus consultantul, Olesea Potolinschii.

Și băieții au bătăi de cap cu vestimentația pentru evenimentul important. Ei pot opta pentru un costum clasic de culoare neagră, iar dacă vor să iasă în evidență, pot alege unul de culoare albastră sau bordo.

"Preţurile costumelor valorează de la 1380, 1890, 2500, adică preţurile sînt destul de accesibile. Cămăşile sînt de la 490, 580 de lei, stofele sînt naturale, bumbac. Papioanele de la 165 , 250, crăveţile exact aşa.", a afirmat managerul magazinului, Iulia Stadnic.

Astfel, doar pentru ținute părinții vor scoate din buzunare mii de lei. De exemplu, o domnișoară va cheltui în mediu patru mii de lei pentru coafură, machiaj și ținută.

Paradoxal, însă, nici vestimentația băieților nu este deloc ieftină. Pentru a fi îmbrăcat la patru ace, absolventul va cheltui aproximativ 2.700 de lei. Nu trebuie să uităm nici de restaurante, care abundă în oferte.

"Pentru balul de absolvire avem un preţ special. De 600 de lei şi de 500 de lei în dependenţă de numărul de persoane.", a declarat managerul restaurantului, Galina Cernei.

În afară de cheltuielile pentru vestimentație sau restaurant,absolvenţii vor trebui să achite peste 500 de euro pentru serviciile foto şi video.

Doritorii de a se plimba în ziua balului într-o maşină de lux, vor achita 75 de euro pentru o oră, iar un fotostand tematic ajunge pana la 50 de euro. Ce-i drept, aceste cheltuieli nu vor fi atît de împovărătoare, deoarece sînt achitate de grupul de petrecăreţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?